e9b78988-1d46-4b6c-a18d-31ec85ddb026,49c824e3-1714-4080-b3c6-5421cf01fc81

Veelgestelde vragen

Vindt u geen passend antwoord op uw vragen via deze pagina? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.


Frequently Asked Questions
1

Kan ik mijn Cabriokap reinigen met de doekreiniger en is deze daarna nog waterdicht?


Na de reiniging zijn de meeste kappen waterdicht echter wij zeggen 9 uit 10 géén probleem maar als je net die ene bent… altijd waterdicht gebruiken dan is het probleem voorkomen.

Het waterdicht maken kan direct na schoonmaak met de Waterdichting WET of na het drogen met de Waterdichting DRY.

In de meeste gevallen kan een kap goed drogen en dan is de DRY het aangewezen product, soms is die tijd er niet dan kun je de WET inzetten op het nog natte doek.

De WET kan ook worden gebruikt als het doek doorslaat tijdens een regenbui, als het even droog is gedurende een minuut of 30 dan kan de WET het doek dichtkrijgen.

2

Kan ik de Sjippie producten ook gebruiken op mijn Jetski?

Zeker dit is geen probleem, het oppervlak is van kunststof met lak en alle objecten die gelakt zijn kun je er mee doen. Met name de Snelglans is hiervoor een aangewezen product als bescherm- en glans laag.

3

Ik heb in de bilge ruimte wat olie op het water en in de ruimte zelf ook aan de wanden hoe verwijder ik dit?

De wanden maak je schoon met de Sjippie Ontvetter, deze is op zeepbasis en ontvet zeer goed, hierna kun je Sjippie Oliedoeken gebruiken om de olie uit het water te scheiden.

De Oliedoeken nemen wel de olie op maar niet het water, hierdoor is het water “schoon” van olie de doeken kun je lozen bij het chemisch afval op de jachthaven.

4

Kan ik met de onderwaterschipreiniger ook een stalen gelakt schip schoonmaken ?

Ja dit kan probleemloos, wel moet deze uiteraard gelakt zijn, de onderwaterschipreiniger zal ook roest aanslag weghalen.

Tip: Als de roest weg is dan neutraliseren met de Sjippie gebruiksklare shampoo en afspoelen en deze plek gelijk schilderen wanneer droog en geschuurd.

5

De skai / kunstleren bekleding in mijn sportboot wordt een beetje vuil, waarmee kan ik dit onderhouden?

Dit kan met de 2 in 1 skai onderhoudsproduct van Sjippie deze reinigt en beschermd met een waslaag.

Opbrengen is eenvoudig met een vochtig sponsje en hierna uitwrijven schoon en zacht glanzend.

6

Is er nog iets specifiek waar ik op moet letten als ik de onderwaterschip reiniger gebruik, ik lees namelijk de tekens die erop staan.


Er zijn wel wat aandachtspunten die in acht genomen moeten worden deze staan ook op de fles maar wellicht is dit makkelijker.

Gebruik de OWR altijd in de open lucht, draag er ook altijd de voorgeschreven handschoenen en veiligheidsbril bij, als het schip op een trailer staat dek deze af met een vloeistofdicht dekzeil.

De OWR zal anders zwarte vlekken kunnen veroorzaken, ook een betonvloer afdekken, de OWR is zo sterk dat ook de kalk uit beton meegenomen wordt.

7

Ik gebruik een gewone wasborstel voor de schoonmaak maar door de onderwaterschipreiniger ging deze kapot.

Dit klopt, zoals ook aangegeven moet je werken met een zuur bestendige wasborstel, deze houden veel langer uit dan welke borstel dan ook, je kunt ze herkennen aan hun rode haren, deze zijn in vier soorten verkrijgbaar.

Borstel op een steel en in 3 soorten handborstels 1 met lange steel, korte steel en een zgn. smalborstel deze is speciaal voor lastige hoekjes. Kijk verder op sjippie.nl daar staan ze allemaal op.

8

Ik heb zwarte lekstrepen op mijn boot hoe haal ik die weg en kan ik het voorkomen?


De Zwarte strepen op de boot komt van de luchtvervuiling en komt altijd onder een uitstekend deel, zoals ramen, lichtjes enz.. Deze kun je verwijderen met de gebruiksklare shampoo.

Voorkomen gaat niet, wel vertragen dit is door het oppervlak in de Sjippie Bootwax te zetten deze neem ook nog eventueel rest vervuiling mee en laat daarna direct een goede waslaag na.